Slik Kokker Du Bønner

Pin

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Bred, mer kjent som fava-bønnen, er den eldste bønnen kjent for den moderne mannen som går tilbake til steinalderen. Navnet kommer fra dets store, flate, nyreneformede frø. Frøene har en tøff ytre hud, og mange mennesker gjør feilen ved å koke bønnene til disse skinnene myker. Dette gjør bønnen grøtaktig og ødelegger smaken. I stedet gjør en hurtigkok, peeling av den ytre huden etterfulgt av en annen lyskoking, en deilig, søt belønning.

kreditt: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Forbered bønner

Trinn 1

Ta en gryte av vann til å koke. Fjern bønnene fra sine pods. Rengjør bøtter først, og kryss deretter av den skinnende enden slik at sømmen trekker av med spissen, åpner bøylen.

Trinn 2

Parboler de uhellede bønner i kokende vann i 60 til 90 sekunder eller til de er lysegrønn. Skyll straks og skyll med kaldt vann for å stoppe bønnene fra matlaging.

Trinn 3

Skall bønnene ved å splitte den ene enden av den ytre huden med en kniv og trykk bønnen ut ved å trykke på den lukkede enden.

Kokbønner

Trinn 1

Ta med en annen vannkanne for å koke. Legg bønnene i kokende vann. Saltvann hvis ønskelig.

Trinn 2

Kok bønner i tre til fem minutter. Tiden er avhengig av oppskriften, så smaken etter tekstur etter tre minutter. Kortere matlagingstider gir bønner som er faste og gode for salater eller pasta retter. En lengre tilberedningstid gjør bønnene gode til å mase i dips eller sprer.

Trinn 3

Tørk de kokte bønner og skyll med kaldt vann. De er nå klar til bruk. Hvis du legger bønnene til en varm tallerken, kast dem i den fullt tilberede parabolen for å unngå overkoking.

Pin